LED verlichting

De belangerijkste voordelen van LED lichtbronnen

Levensduur van LED-lichtbronnen zijn vele malen langer
Gloeilichtbronnen gaan ongeveer 1000 branduren mee, een halogeenlichtbronnen 3000, spaarlamp tot 10.000 uur en een TL  lichtbronnen heeft maximaal 35.000 branduren. LED-lichtbronnen  gaan tot maar liefst 50.000 branduren mee!

LED-lichtbronnen geven nu ook sfeerlicht
De eerste generatie LED-lichtbronnen gaven koud, wit licht. Maar dit is door de jaren heen flink doorontwikkeld. U kunt nu kiezen uit extra warmwit, warmwit, koudwit, RGB en filament-lichtkleuren. Voor elke ruimte en situatie is er een juiste LED-lichtkleur beschikbaar.

LED-lichtbronnen zijn gelijk in aanschafkosten als traditionele lichtbronnen
In begin van het LED-lichtbron tijdperk waren de lichtbronnen een stuk duurder. Die tijden zijn voorbij, want qua prijs doen ze niet meer veel onder voor gloeilampen. En dat terwijl een LED-lichtbron tot wel 50 keer langer meegaat.

LED-lichtbronnen zijn beter voor uw ogen
Op de werkvloer wordt veel gebruik gemaakt van spaar- en TL-lichtbronnen. Door de techniek die in deze lichtbronnen zit gaan ze, per seconde, wel honderden keren aan en uit. Zeker als de lichtbronnen op hun einde lopen wordt dit als heel irritant en vermoeiend voor de ogen ervaren. De LED-lichtbron doet dit niet. Zodra u deze inschakelt, verspreidt je een continu licht.

Warmteontwikkeling bij een LED-lichtbron is veel minder 
Een gloeilichtbron zet maar 10% van de energie om in licht, de rest gaat verloren aan warmte. Een LED-lichtbron zet maar liefst 80% van zijn energie om in licht en wordt daarom veel minder warm.

Voor elke fitting een LED-lichtbron
Voor elke traditionele lichtbron die u nu nog in huis heeft, is er een LED-lichtbron te koop. Van E14-lichtbronnen tot aan TL-buizen. U kunt dus zonder problemen in één keer overstappen naar duurzame LED-verlichting in uw hele huis of bedrijf.

LED-lichtbronnen kunnen tegen een stootje
Lichtbronnen zijn fragiel. Een gloeilamp gaat nog wel eens kapot omdat hij van glas is en het gloeidraadje is erg gevoelig. Een halogeenlichtbron mag u bijvoorbeeld niet met uw vingers aanranken. LED-lichtbronnen zijn in dit opzicht sterker en robuuster. Ze kunnen tegen een stootje omdat er sterke materialen zoals plastic en aluminium gebruikt worden.

LED-lichtbronnen zijn door de komst van “Internet of Things” nu ook smart
Nog niet elke LED-lichtbron is smart, maar het assortiment "slimme" LED-lichtbronnen groeit in snel tempo. Een smart-LED-lichtbron heeft een klein ingebouwd computertje waardoor u de lichtbron op afstand kunt aansturen (kleurveranderingen, softstart, dimmen enz). Dit computertje maakt via WiFi of een draadloos domotica-protocol (z-Wave, ZigBee) contact met uw smartphone of tablet en geeft u de mogelijkheid om de lichtbron te besturen of te programmeren. 

Direct licht met een LED-lichtbron
Een spaar- of TL-lichtbron heeft een opstarttijd en geeft dus niet direct de volle lichtcapaciteit. Een LED-lichtbron geeft direct vol licht waar u dat nodig heeft.

LED-lichtbronnen besparen energie
T.o.v. gloei- en halogeenlichtbronnen bespaart u met LED tot wel 90% op uw energiekosten. Ten opzichte van spaar- en TL-lichtbronnen bespaart u al snel tot 40% energie. Behalve dat het geld bespaart, bent u milieu-bewust bezig.